Esam saņēmuši ziņu no skates “Gada labākā būve Latvijā 2016” orgkomitejas, ka viens no mūsu iesniegtajiem objektiem, Alojas novada uzņēmējdarbības atbalsta centrs – bibliotēka SALA, ir iekļuvis skates finālā.

Fināls un uzvarētāju apbalvošana notiks 30.martā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Prominenta žūrija, kuras sastāvā ir 33 būvniecības industrijas nevalstisko organizāciju izvirzīti pārstāvji – praktiķi un mācībspēki, izvirzīja finālam labākās no labākajām Latvijas būvēm piecās nominācijās. Ikviena no nominācijām ir pielīdzināta kādam dārgakmenim, tā izceļot tās nozīmību unikalitāti.

SALA pretendē uz uzvaru kategorijā “Publiskā jaunbūve”, kurai pielīdzināts sarkanais rubīns. Tas simboliski dod enerģiju un ir optimisma avots. Līdzās mūsu objektam šajā kategorijā finālā iekļuvuši bērnudārzs un skola Piņķos, jaunas nodaļas Olaines cietuma dzīvojamā korpusa ēkas jaunbūve, resocializācijas centra rekonstrukcija, saieta nama 1. un 4. kārtas būvniecība Lāčplēša ielā Rīgā un AS „Latvijas valsts meži” biroja ēka Dundagā.

 – Iespējams, ka šogad tiks piešķirta gada lielā balva, kā paredzēts konkursa nolikumā, bet to noteiks fināls. Ir patiesi izcili pretendenti. Ikviena skatei „Gada labākā būve Latvijā 2016” pieteiktā būve ir unikāla un ir pelnījusi nozares profesionāļu vērtējumu un daudzas ir pelnījušas balvas, – spriež skates žūrijas komisijas priekšsēdētājs, Latvijas Būvnieku asociācijas prezidents Normunds Grinbergs.

Latvijā vienīgajai būvniecības nozares profesionālo organizāciju organizētai valsts mēroga skatei „Gada labākā būve Latvijā 2016” būves izvirzīja būvuzņēmēji, pasūtītāji, projektētāji, valsts un sabiedriskās organizācijas un pašvaldības.

Šogad tiks turpināta tradīcija un skates laikā notiks skolēnu zīmējumu konkurss, lai bērni un jaunieši pamanītu un iemūžinātu jaunās būves savā novadā. Arī šogad  skates fināla dienā tiks prezentēta  gadagrāmata ”Gada labākā būve 2016”, kurā būs informācija par visām otrajā kārtā izvirzītajām būvēm, kā arī  nozares apskats un, protams,  zīmējumu konkursa laureāti.

 – Skate „Gada labākā būve Latvijā” katru gadu kļūst arvien interesantāka, tuvāka sabiedrībai un noderīgāka būvniekiem. Šogad skates noslēgumā 30. martā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks gan finālistu prezentācijas, gan Latvijas un ārzemju būvnieku dalīšanās pieredzē par jaunāko tehnoloģiju izmantošanu, – skaidro Latvijas Būvinženieru savienības valdes priekšsēdētājs  Mārtiņš Straume.

Skates „Gada labākā būve Latvijā 2016” mērķis ir noteikt un popularizēt labi projektētās un uzbūvētās būves Latvijā 2016. gadā, veicināt profesionālo izaugsmi un darba kvalitāti nozarē, izteikt atzinību un motivēt nozares pārstāvjus profesionāliem izaicinājumiem. Skate notiek jau deviņpadsmito reizi. Tā tiek balstīta uz skaidri definētiem kvalitātes kritērijiem, objektu novērtēšanā piedalās nozares labākie profesionāļi un eksperti. Skate ir pieejama visiem būvniecības dalībniekiem. Tā notiek trīs kārtās un ikviena pieteiktā būve tiek izvērtēta ļoti rūpīgi un atbildīgi. Pirmajā kārtā žūrija izvērtē skatei iesniegtos dokumentus. Otrajā kārtā žūrija dodas izvērtēt būves dabā. Trešā kārta ir publiska – finālistu būvkompānijas uzstājas ar objekta prezentāciju, kurā pamato, kāpēc šis objekts pretendē uz balvu. Skates “Gada labākā būve Latvijā 2016” fināls, uzvarētāju apbalvošana un Latvijas un ārvalstu būvnieku dalīšanās pieredzē veidos „Būvniecības dienu”, kas būs pieejama visiem interesentiem. Pagājušajā gadā „Būvniecības dienu” apmeklēja vairāk nekā 300 dalībnieku, kas apliecina interesi par būvnieku labajiem darbiem un nozares attīstību.

Skati „Gada labākā būve Latvijā 2016” un “Būvniecības dienu” organizē Latvijas Būvnieku asociācija un Latvijas Būvinženieru savienība ar apdrošināšanas sabiedrības ERGO atbalstu un sadarbībā ar Latvijas Arhitektu savienību, Latvijas Būvkonstrukciju projektētāju asociāciju, Būvmateriālu ražotāju asociāciju, Latvijas siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģiju inženieru savienību, Latvijas Ainavu arhitektu biedrību, biedrību “Latvijas Ceļu būvētājs”, Latvijas Būvinspektoru un būvuzraugu asociāciju, Latvijas Elektroenerģētiķu un energobūvnieku asociāciju, Latvijas Ģeotehniķu savienību, Latvijas Inženierkonsultantu asociāciju, Transportbūvju inženieru asociāciju, Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padomi, Latvijas Pašvaldību savienību, Būvniecības valsts kontroles biroju, Rīgas Tehnisko universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Biznesa augstskolas “Turība” Komunikācijas fakultāti, kā arī Ekonomikas ministriju, Satiksmes ministriju, Finanšu ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, nozares žurnālu „Būvinženieris”, ziņu aģentūru LETA, portāliem abc.lv, building.lv, buvbaze.lv, būvlaukums.lv, nozare.lv, tvnet.lv un laikrakstiem „Dienas Bizness” un „Latvijas Avīze”.

Skate „Gada labākā būve Latvijā 2016” var notikt tikai pateicoties visu skates dalībnieku ieinteresētībai, žūrijas nesavtīgajam darbam, skates „Gada labākā būve Latvijā 2016” ģenerālsponsoram apdrošināšanas sabiedrībai ERGO un atbalstītājiem HILTI, KÄRCHER, MAPEI, RAMIRENT, Forum auto, CMB, Grandeg, Cemex un Lafivent.

 

Informācijai: tālrunis 67228584, e-pasts : lba@latnet.lv
www.latvijas-buvnieku-asociacija.lv
www.facebook.com/gadabuve
www.gadabuve.lv