8. jūnijā Ministru prezidents Māris Kučinskis reģionālajā vizītē apmeklēja Alojas novadu, lai tiktos ar Alojas novada uzņēmējiem un domes vadību.

 

Tikšanās laikā Ministru prezidents informēja par valstī notiekošajiem reformu procesiem, akcentējot šobrīd notiekošo finanšu sektora reformu. Viņš apliecināja, ka valsts ir gatava īsā laika periodā reformēt finanšu sektoru, būtiski samazinot riskantas naudas apjomu tajā. Ministru prezidents sarunā norādīja uz nepieciešamību strādāt ar nišas produktiem, nišas nozarēm, tostarp, bioloģisko lauksaimniecību – produkcija, kas ir, un nākotnē būs pieprasīta Latvijā un ārvalstīs.

 

Uz tikšanos atnākušie uzņēmēji izrādīja interesi par valsts tautsaimniecībā notiekošajiem procesiem, situāciju finanšu sistēmā, kā arī iespējām attīstīt dzīvojamo fondu iedzīvotājiem. Tāpat tika apspriesti jautājumi par situāciju lauksaimniecības sektorā, kā arī infrastruktūras attīstībā.

 

Alojas novada domes priekšsēdētājs Valdis Bārda Ministru prezidentam izrādīja jaunuzcelto Alojas novada uzņēmējdarbības atbalsta centru – bibliotēku “Sala”. Tāpat valdības vadītāja delegācija viesojās SIA “Aloja Starkelsen”, kas kļuvis par lielāko cietes ražotāju Baltijas valstīs, kā arī vienu no lielākajiem bioloģiskās kartupeļu cietes ražotājiem pasaulē. Uzņēmuma ģenerāldirektors Jānis Garančs saņēma arī Ministru kabineta Pateicības rakstu par neatlaidīgu un pašaizliedzīgu darbu uzņēmumā „Aloja Starkelsen” un ieguldījumu lauksaimniecības attīstībā.

 

Informāciju sagatavojusi

Liāna Lilenblate-Sipko

Alojas novada domes

sabiedrisko attiecību speciāliste

Kontakti: t.29339917, prese@aloja.lv