Arī šogad tika organizēts “Biznesa ideju konkurss komercdarbības uzsākšanai Alojas novadā”, Pietikšanās konkursam bija līdz 31. maijam. Konkursa pieteikumu varēja iesniegt fiziska persona, kura  apņemas nodibināt un reģistrēt Alojas novadā komersantu un ir apņēmusies uzsākt komercdarbību Alojas novadā. Konkursam paredzētais finansējums no Alojas novada domes bija 2 500 eiro vienam konkursa uzvarētājam. Tika saņemti divi konkursa pieteikumi.

10.jūnijā norisinājās konkursa izvērtēšana. Konkursa pieteikumus izvērtēja konkursa vērtēšanas komisija:

  • Valdis Bārda (Alojas novada domes priekšsēdētājs, konkursa vērtēšanas komisijas priekšsēdētājs);
  • Olita Untāla (ALTUM Vidzemes reģiona vadītāja);
  • Kaspars Osis (Vidzemes augstskolas Zināšanu un Tehnoloģiju centra direktors);
  • Māris Siktārs (SIA “Draugu dārzs” valdes loceklis);
  • Jurģis Priedītis (Valmieras biznesa inkubatora vadītājs).

Konkursa komisija izvērtēja pretendentu iesniegtos pieteikumus. Pretendenti tika uzaicināti prezentēt savas biznesa idejas. Pēc prezentācijām komisija uzdeva jautājumus un izteica savus komentārus un ieteikumus biznesa pilnveidošanai.

Izvērtēšanas rezultātā tika noskaidrots, ka 2020. gada Biznesa ideju konkursa uzvarētājs ir Gatis Zariņš, kurš drīzumā uzsāks savu biznesu. Gatis ražos šūpuļkrēslu statīvus, bērnu mēbeles un netradicionālus koka interjera dizaina priekšmetus, kuri būs gan praktiski, gan papildinās interjeru. Savukārt otrs konkursa pretendents plāno uzsākt savu uzņēmējdarbību sniedzot šūšanas pakalpojumus Alojas novadā neskatoties uz to, ka konkursa Grants netika iegūts.

Sabīnes Stūres teksts