Sociālās integrācijas valsts aģentūras (turpmāk – SIVA) izglītības iestādēs – Jūrmalas profesionālajā vidusskolā un SIVA Koledžā – turpinās ziemas uzņemšana. SIVA aicina cilvēkus ar invaliditāti vai prognozējamu invaliditāti bez maksas izzināt savas stiprās puses un apgūt profesijas tādās pieprasītās jomās kā informācijas tehnoloģijas, komerczinības, ražošana u.c.

Pandēmijas ietekmē darba tirgus strauji kļūst digitālāks. Ar katru gadu pieaug pieprasījums pēc speciālistiem, kas strādā informācijas tehnoloģiju jomā. Brūk līdzšinējās ierobežojošās barjeras, dodot vietu darba veikšanai attālināti un paverot iespējas cilvēkiem ar invaliditāti veiksmīgāk socializēties un iekļauties gan vietējā, gan ārvalstu darba tirgū.

SIVA izglītības iestādes piedāvā augstas kvalitātes izglītību, karjeras konsultācijas, pieredzējušu speciālistu (piem., fizioterapeita, ergoterapeita, psihologa u.c.) atbalstu, rehabilitāciju un vēl citas iespējas, kā arī nodrošina pilnībā pielāgotu vidi.

Pirms mācību vai studiju uzsākšanas bez maksas tiek sniegts profesionālās piemērotības noteikšanas pakalpojums. Šī pakalpojuma laikā SIVA speciālisti izvērtē cilvēka intereses, iepriekš iegūtās zināšanas un funkcionēšanas traucējumu smaguma pakāpi. Pakalpojuma rezultātā cilvēks izzina savas stiprās puses un saņem ieteikumu sev piemērotākās profesijas vai darba prasmju apguvei.

Aicinām personas ar invaliditāti vai prognozējamu invaliditāti izmantot iespēju un pieteikties, zvanot 29249084 vai 29187093, rakstot ppn@siva.gov.lv vai aizpildot elektroniskās pieteikšanās anketu SIVA tīmekļvietnē – www.siva.gov.lv.

 

Informāciju sagatavoja:

Jana Briede, SIVA sabiedrisko attiecību speciāliste,

Tālr. 26438904, e-pasts: jana.briede@siva.gov.lv

www.siva.gov.lv