Jau šo ceturtdien, 12. maijā, notiks starptautiska nākotnes darbam veltītajā konference “Future of Jobs 2022”. Konference būs skatāma tiešsaistē pasākuma mājaslapā www.futureofjobs.lv un Facebook vietnē un tās ietvaros 20 vietēja un starptautiska līmeņa eksperti dalīsies savā redzējumā par to, kā uzņēmumiem un indivīdiem vecināt prasmju pilnveidi.

Konferencē uzstāsies Latvijas Republikas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, Latvijas Republikas Labklājības ministrs Gatis Eglītis, Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Evita Simsone un Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes Makroekonomikas analīzes daļas galvenais ekonomists Oļegs KrasnopjorovsTāpat ar jaunākajām pētījumu un datu prezentācijām nodarbinātības jomā dalīsies Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD) darba tirgus eksperte Anja Meierkord, Starptautiskā vadības konsultāciju uzņēmuma McKinsey & Company Nākotnes darba eksperts Marco Dondi, Apvienoto Nāciju Organizācijas Starptautiskās Darba organizācijas vecākais ekonomists Daniel Samaan.

Savukārt ar pieredzes stāstiem, publiskā un privātā sektora perspektīvu kvalifikācijas uzlabošanas (upskilling) un pārkvalificēšanās (reskilling) jautājumos dalīsies Luksemburgas Nacionālās nodarbinātības aģentūras direktore Isabelle SchlesserRail Baltica kopuzņēmuma RB Rail AS tehniskais direktors un valdes loceklis Marc-Philippe El Beze, starptautiskā jaunuzņēmuma Pipedrive tehnoloģiju direktors Agur Jogi un Swedbank akadēmijas vadītāja Dace Amsila. Konferenci moderēs Latvijas Universitātes (LU) asociētais profesors Daunis Auers un konsultāciju uzņēmuma ERDA biznesa partnere Pārsla Baško.

Analizējot šī brīža ģeopolitisko kontekstu un tā potenciālās ietekmes, cita starpā, arī uz darba tirgu, Oļegs Krasnopjorovs, Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes Makroekonomikas analīzes daļas galvenais ekonomists norādīja, ka “Krievijas iebrukums Ukrainā liek pārskatīt iekšzemes kopprodukta un inflācijas prognozes, taču nemaina fundamentālus faktorus, kas nosaka valsts ekonomisko attīstību, kā piemēram, kvalitatīva izglītība, kas ļauj apgūt mūsdienās nepieciešamās prasmes, un ir atslēga kā indivīda, tā arī valsts labklājībai.”

Tāpat arī Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Evita Simsone uzsver, ka “pēdējie divi gadi arvien spilgtāk iezīmējuši ar darbaspēka un atbilstošu prasmju pieejamību saistītos izaicinājumus gan Latvijā, gan visā pasaulē. Tagad, līdz ar ģeopolitiskajiem notikumiem un saistītajām pārmaiņām, kuras pēdējā mēneša laikā turpinām piedzīvot, ikvienam no mums – gan organizācijām, gan individuāli, arvien nopietnāk jādomā par prasmju un kompetenču atbilstību darba tirgus vajadzībām.”

Jau otro gadu starptautiskā nodarbinātības tēmai veltītā konference “Future of Jobs 2022” apvieno pasaules līmeņa vadītājus un uzņēmējus, stratēģiskās cilvēkresursu politiku veidotājus un pētniekus, lai diskutētu par galvenajām tendencēm nodarbinātībā un rast atbildes uz būtiskiem jautājumiem, kas jau tuvā nākotnē ietekmēs nodarbinātību.

Konference bez maksas būs skatāma pasākumam veltītajā mājaslapā www.futureofjobs.lv.

Konferences norisi atbalsta: Labklājības ministrija un Nodarbinātības valsts aģentūra, Swedbank, Tet, Rail Baltica, ERDA, UpMatched.

Papildus informācijai:

Signe Bierande

Nodarbinātības valsts aģentūra 

Attīstības un analītikas departaments

Attīstības un stratēģiskās komunikācijas nodaļa

vadītāja vietniece

+371 20256690

signe.bierande@nva.gov.lv

prese@nva.gov.lv

www.nva.gov.lv

12-maija-notiks-konference-par-nakotnes-nodarbinatibu