Jau par ikgadēju tradīciju Latvijā ir kļuvusi Lielā talka, kas šogad norisināsies 24. aprīlī. Ņemot vērā vīrusa Covid-19 izplatību un sociālās distancēšanos, līdzīgi kā pērn, arī šogad ikvienam ir iespējams rīkot un piedalīties solo talkas, duo talkas un ģimenes talkas. Šajā talkā īpaši aicinām sakopt novada publiskās dabas teritorijas, atpūtas takas, kā arī jebkuru citu publisku teritoriju, kur nepieciešama atkritumu savākšana vai kādi labiekārtošanas darbi.

Atgādinām, ka ikviens talkotgribētājs var pieteikt savu talkošanas vietu tiešsaistes kartē Lielās talkas tīmekļvietnē www.talkas.lv, sadaļā “Kartes”. Saite uz vietni pieejama šeit.

Šogad Lielās talkas vadmotīvs ir “Par zaļu Latviju – katrs atsevišķi, bet visi kopā”,  jo ikviens no mums var dot savu artavu, lai Latvija kļūtu par zaļāko un tīrāko valsti pasaulē.

Informējam, ka talkošanas maisus varēs saņemt Alojas novada pilsētas un pagastu pārvaldēs. Aicinām iedzīvotājus sekot līdzi aktuālajai informācijai par Lielās talkas aktivitātēm novadā.

Būsim atbildīgi – kopsim savu apkārtējo vidi un nepiemēslosim publiskās teritorijas!

Sagatavoja: Regīna Grosa