Valdība 1. jūnija sēdē lēma* individuāliem apmeklējumiem atvērt bibliotēku, muzeju un tiem radniecīgu mākslas un vēstures eksponēšanas vietu – muzejisko priekšmetu krātuvju un ekspozīciju, mākslas galeriju, kultūras centru, piemiņas vietu, arhīvu un citu kultūrvietu – telpas. Šo kultūrvietu darba pakāpeniskai atsākšanai no 2. jūnija Kultūras ministrija (KM) izstrādājusi un publiskojusi epidemioloģiski drošas darbības vadlīnijas; kultūrvietas durvis individuāliem apmeklējumiem vērs kolīdz būs sagatavojusies vadlīniju izpildei.

Bibliotēkas, muzeji un tām radniecīgas mākslas un vēstures eksponēšanas vietas apmeklētājus var uzņemt vien individuāli – 1 persona vai vienā mājsaimniecībā dzīvojošie, turklāt nodrošināma apmeklētāju vienvirziena plūsma. Bibliotēkas un arhīvi apmeklētājus var atsākt apkalpot arī lasītavās; bibliotēkas, kurās ir arī āra lasītavas, turpināt to darīt svaigā gaisā.

Bibliotēku, muzeju u.c. kultūrvietu telpās uz katru apmeklētāju nodrošināmi 25 kvadrātmetri publiskās telpas, savukārt ārpus telpām – 10 kvadrātmetri.

pastel-books-for-a-cause-charity-infographic-003 biblioteku-darbiba_vadlinijas_01062021-1-003