Šonedēļ valdība ir apstiprinājusi grozījumus Eiropas Sociālā fonda (ESF) līdzfinansētā pieaugušo izglītības projekta “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide” noteikumos, paredzot, ka otro reizi pieteikties mācībām varēs ne ātrāk kā mēnesi pēc iepriekšējo mācību pabeigšanas. 

Grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos Nr. 474 “Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 8.4.1. specifiskā atbalsta mērķa “Pilnveidot nodarbināto personu profesionālo kompetenci” īstenošanas noteikumi” paredz, ka, sākot ar 2021. gada 5. jūniju, nodarbinātie, kuri projekta laikā vienu reizi mācības jau būs pabeiguši, otru reizi pieteikties izglītības programmas apguvei varēs ne ātrāk kā vienu mēnesi pēc iepriekšējo mācību pabeigšanas dienas. Savukārt bez izmaiņām spēkā paliek nosacījums, ka strādājošie, kuri mācības uzsāka, bet kādu iemeslu dēļ pārtrauca, atkārtoti var pieteikties mācībām ne ātrāk kā sešus mēnešus pēc iepriekšējo mācību pārtraukšanas dienas. 

No 31. maija līdz 30. jūnijam norit pieteikšanās mācībām pieaugušajiem digitālo prasmju izglītības programmās. Šajā pietiekšanās kārtā ikviens strādājošais vecumā no 25 gadiem var izvēlēties kādu no piedāvātajām 412 izglītības programmām, kas aptver gan digitālās pamatprasmes, gan padziļinātu augstākā zināšanu līmeņa digitālo prasmju mācības pieaugušajiem. Plānots, ka mācību grupu komplektēšana un mācības sāksies šī gada augustā, septembrī. 

macibas