2016.gada 28.oktobrī tika atklāts Alojas novada uzņēmējdarbības atbalsta centrs – bibliotēka SALA. Centrs līdz šodienai ir mainījis savu nosaukumu un struktūru izveidojot divas iestādes – Alojas uzņēmējdarbības atbalsta centrs SALA un Alojas pilsētas bibliotēkas struktūrvienība “Bibliotēka “SALA””. SALA ir radošs zināšanu centrs sabiedrības un uzņēmējdarbības attīstībai, kur dažādās aktivitātēs tiek pulcināti uzņēmēji, bibliotēkas apmeklētāji, kultūras cienītāji, tūristi un citi interesenti.  Kopš centra atklāšanas ir pagājuši 5 gadi. Šogad tiks svinēta SALAS 5 gadu jubileja, kuras ietvaros tiks organizētas 5 jubilejas aktivitātes, dalībnieku vidū tiks noskaidroti uzvarētāji, kuri saņems balvas no SALAS.

 

Viena no aktivitātēm būs kūku konkurss “SALAS 5 gadu jubilejas kūka”. Jubilejas reizēs bez kūkām neiztikt, tāpēc ikviens ir laipni aicināts piedalīties dzimšanas dienas svētku radīšanā un izbaudīšanā. Mums visapkārt dzīvo patiesi talantīgi cilvēki, kuri sevi ikdienā pierāda, darbojoties visdažādākajās jomās. Mēs ticam, ka Jūsu vidū ir arī ļoti meistarīgi konditorejas brīnumu radītāji. Daži savas spējas jau apzinājuši, citi šajā jomā vēl sper tikai pirmos soļus. Taču konkursā gaidīts ir ikviens. Svinēsim svētkus kopā! 

Konkursa mērķis ir pagatavot kūku vai kūciņas par godu SALA 5 gadu jubilejai. Aicinām sūtīt jubilejas kūku foto uz e-pastu: sala@aloja.lv vai Whatsapp tel. 25716927, kurā redzama kūka un uz papīra/kartiņas uzrakstīts novēlējums SALAI. Foto jāiesūta līdz 28.oktobrim. 

SALA komanda izvēlēsies 3 oriģinālākās kūkas, kuru meistari saņems balvas no SALAS.

 

Otrā no aktivitātēm būs tiešsaistes viktorīna par SALU un Ungurpils dzirnavu ezera peldošajām salām. Aktivitātes mērķis ir pārbaudīt iedzīvotāju zināšanas un vērību, kā arī dot iespēju uzzināt ko jaunu. Viktorīnas norises laiks 28. oktobris plkst. 18.00, pieslēgšanās saite tiks publicēta SALA Facebook lapā plkst. 17.45.

Viktorīnas laikā pareizi jāatbild uz uzdotajiem jautājumiem, par katru pareizo atbildi nopelnot punktus, veiksmīgākais dalībnieks, kurš nopelnīs lielāko punktu skaitu tiks pie galvenās balvas.

 

Trešā no aktivitātēm būs bērnu radošo darbu konkurss ar tēmu “Ungurpils dzirnavu ezera gaismas SALA”. Konkursa mērķis ir izveidot radošus darbus izstādei par godu SALA 5 gadu jubilejai, kas būtu saistīti ar Ungurpils dzirnavu ezerā peldošajām salām, Alojas uzņēmējdarbības atbalsta centru SALU vai bibliotēku “SALA”. Aicinām sagatavot radošo darbu, kurš atbilst konkursa tēmai. Darbus jāsagatavo līdz 28.novembim un jāiesniedz savā mācību iestādē pie mākslas skolotājiem. Iesniedzot darbu jānorāda savs vārds, uzvārds, klase un skola.

SALA komanda izvēlēsies 5 oriģinālākos darbus, kuru autori saņems balvu no SALAS, taču viens no 5 uzvarētājiem saņems galveno balvu.

No visiem konkursa darbiem tiks vietota brīvdabas izstāde, kura būs skatāma SALAS terases logos no 1.decembra līdz 31.janvārim.

Bērnu radošo darbu konkurss tiek organizēts sadarbībā ar Alojas Ausekļa vidusskolu, Staiceles pamatskolu, Alojas mūzikas un mākslas skolu un Jāņa Zirņa Staiceles mūzikas un mākslas skolu.

 

Ceturtā no aktivitātēm būs foto konkurss ar tēmu “Ungurpils dzirnavu ezera gaismas SALA”. Konkursa mērķis ir ieraudzīt Ungurpils dzirnavu ezerā peldošās salas, Alojas uzņēmējdarbības atbalsta centru SALU vai bibliotēku “SALA” no dažādu fotogrāfu skatu punktiem. Iegūtās fotogrāfijas nākotnē tiks izmantotas SALA publicitātei. Fotogrāfijas varēs iesūtīt līdz 21.novembrim uz e-pastu sala@aloja.lv, papildus norādot vārdu, uzvārdu un telefona numuru saziņai par balvas iegūšanu.

Visas iesūtītās fotogrāfijas tiks publicētas SALA Facebook kontā, kurā no 22. līdz 28.novembrim, Facebook lietotāji ar “Patīk”, varēs balsot par fotogrāfijām. Trīs fotogrāfijas ar lielāko “Patīk” skaitu iegūs balvas no SALAS.

 

Piektā no aktivitātēm būs SALA piecgades paklāja aušana. Aktivitātes mērķis ir noaust novēlējumu paklāju par godu SALA 5 gadu jubilejai. Cilvēki tiks aicināti ieaust savas “rindiņas”, lai kopīgi veidotu SALAS piecgades paklāju. Katrs savām austajām rindiņām pievienos lapiņu ar novēlējumu. Noaustais paklājs ar laba vēlējumiem būs, kā simbols un iedvesma SALAS turpmākai darbībai un mērķu sasniegšanai. SALA komanda no aktivitātes dalībniekiem izlozēs vienu dalībnieku, kurš saņems balvu no SALAS. 

Aktivitāte tiks uzsākta, kad valstī noteiktie epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai tiks mazināti un paredzēs to, ka SALA drīkstēs uzņemt apmeklētājus.

Teksts: Sabīne Stūre un Zane Lapšāne-Celma

salai-5