Valsts policija sadarbībā ar Valsts tehniskās uzraudzības aģentūru (turpmāk – VTUA) lauksaimniekiem un traktortehnikas īpašniekiem atgādina – uzmanīgi izvērtē sludinājumus un veic darījumus piesardzīgi. Joprojām pastāv augsts risks kļūt par krāpšanas vai zādzības upuri.

Arī šogad krāpšanas gadījumi nav samazinājušies, kad lauksaimniekiem tiek piedāvāts iegādāties traktortehniku, ko viņi nav dzīvē redzējuši.

Krāpnieki sludinājumu portālos ievieto ticamas fotogrāfijas ar lauksaimniecības tehniku un tās tehnisko aprakstu, piedāvājot darījumu par cenu, kas bieži ir zemāka par tirgus vērtību, it īpaši traktortehnikas augsta pieprasījuma apstākļos.

Tāpat atgādinām – pirms traktortehnikas vai tās piekabes iegādes pārliecināties vai traktortehnikas tirgotājs ir reģistrējies VTUA, jo TIKAI reģistrētam komersantam ir tiesības pircējam izsniegt rēķinu-uzziņu, kas ir pamatdokuments traktortehnikas reģistrācijai VTUA. Reģistrētos traktortehnikas tirgotājus/komersantus var skatīt vai lejupielādēt tabulas veidā arī Latvijas Atvērto datu portālā, VTUA sadaļā. Ieteikums – izvēlēties formātu un uzklikšķiniet uz sadaļās ”Izpētīt”, pēc tam izvēlamies “Priekšskats” vai “Lejupielādēt” un sākt meklēt pēc vietas vai uzņēmuma.

Ielūkojies informatīvajā brošūrā, kurā skaidrots kā pasargāt savu lauksaimniecības tehniku no dažādām zādzībām.

Ja esi kļuvis par upuri – nekavējoties ziņo policijai! Paldies, ka rūpējies par drošību!