Līdz 24. janvārim Vidzemes jaunieši aicināti pieteikties biznesa plānošanas konkursam Biznesa skices. To organizē Swedbank sadarbībā ar Junior Achievement Latvia, Projektu banku un Rīgas Tehniskās universitātes Zinātnes un inovāciju centra Dizaina fabrikas nodaļu. Konkurss notiks trešo gadu, un arī šoreiz tajā īpaši tiks meklētas biznesa idejas, kas risina iedzīvotāju vajadzības ilgtspējīgā veidā, rūpējoties par planētu. Konkurss pirmo reizi notiks trīs vecuma grupās – pamatskolas, vidusskolas un augstskolas. Labākās komandas sadalīs kopējo naudas balvu fondu – 13 750 eiro – sava biznesa attīstībai.

Biznesa skices ir iespēja jauniešiem darboties biznesa videi pietuvinātos apstākļos un izmēģināt noderīgus rīkus un platformas, kā arī pārbaudīt savas idejas potenciālu un dzīvotspēju realitātē, jo noslēdzošajā kārtā konkursantiem vidusskolēniem un studentiem jāpiesaista pūļa finansējums. Iepriekšējā konkursa 10 finālistu projekti guva lielu sabiedrības atsaucību, piesaistot gandrīz 17 000 eiro. Starp iepriekšējo gadu finālistiem bijušas tādas radošas idejas mūsdienu sabiedrības vajadzību risināšanai kā vienreizlietojami ēdami šķīvji plastmasas atkritumu samazināšanai, ēšanas instruments ar stabilizatoru cilvēkiem ar veselības problēmām u.c.

Arī šajā mācību gadā jaunieši konkursā aicināti domāt par ilgtspējīgiem produktiem un pakalpojumiem, veicinot planētas aizsardzību. Skolēniem dalība konkursā iespējama, ja skolā tiek izmantota Junior Achievement Latvia mācību metode Skolēnu mācību uzņēmums.

Konkurss norisināsies no 25. janvāra līdz 28. martam, un uzvarētāji visās vecuma grupās tiks paziņoti 31. martā. 1. vietas ieguvēji saņems 1500 eiro, 2. vietas ieguvēji – 1000 eiro, bet komandas, kas iegūs 3. vietu, – 500 eiro pēc nodokļu nomaksas. Naudas balvas saņems arī pamatskolas un vidusskolas grupas uzvarētāju komandu konsultējošie skolotāji. Vairāk par pieteikšanos un konkursa norisi – https://konkurss.biznesaskices.lv/

2021_gada_10_finalisti-1024x577

Līva Jēgere, aģentūras «Deep White» projektu direktore