Šogad 6. aprīlī notiks ilgi gaidītā Junior Achievement Latvia (JA Latvia) rīkotā karjeras izglītības programma skolēniem “Ēnu diena”.

Ēnu dienas mērķis ir veicināt skolēnu izglītības satura sasaisti ar reālo dzīvi, palīdzot skolēniem mērķtiecīgi plānot savu karjeru, izdarīt izvēli par savu nākotnes profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum.
Ēnu devēji aicināti reģistrēt savas vakances portālā www.enudiena.lv līdz 28. martam, savukārt no 9. marta pieteikšanos piedāvātajām vakancēm uzsāks skolēni, potenciālie Ēnotāji. Šogad ēnošana varēs norisināties klātienē vai tiešsaistē, atkarībā no Ēnu devēja iespējām un ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus.

Ēnu diena ir skolēnu pieprasītākā Junior Achievement programma un katru gadu ēnot vēlas doties vairāki tūkstoši skolēnu visā Latvijā. Ēnošana klātienē vai tiešsaistē, to šogad noteiks ēnu devēji, izvērtējot savas iespējas nodrošināt drošu vidi un epidemioloģisko prasību ievērošanu.

Aicinām atbalstīt jauniešu vēlmi piedalīties Ēnu dienā un mudināt piedalīties tos, kuri tajā nav piedalījušies!

Norises datumi:

  • 9. – 14. marts: Ēnotāju 1.pieteikšanās kārta uz vakancēm
  • 15. – 17. marts: Ēnu devēji izvērtē, noraida un apstiprina, 1.kārtā saņemtos pieteikumus
  • 18. – 21. marts: Ēnotāju 2.pieteikšanās kārta uz vakancēm
  • 22. – 24. marts: Ēnu devēji izvērtē, noraida un apstiprina, 2.kārtā saņemtos pieteikumus
  • 25. – 28. marts: Ēnotāju 3.pieteikšanās kārta uz vakancēm
  • 29. – 31. marts: Ēnu devēji izvērtē, noraida un apstiprina, 3.kārtā saņemtos pieteikumus
  • 1.aprīlis: Nejaušais ēnotājs (Kļūstot par Nejaušo Ēnotāju,  tiek dota iespēja izvēlēties vienu no piedāvātajām brīvajām Ēnu devēju vakancēm. Tu automātiski kļūsi par šī Ēnu devēja Ēnotāju. Šajā kārtā piedalās tikai tie Ēnu devēji, kam palikušas neaizpildītas vakances un kas ir izvēlējušies piedalīties Nejaušajā Ēnotājā.)
  • 6. aprīlis: Ēnu diena

Visa jaunākā informācija par programmu Ēnu diena atrodama portālā www.enudiena.lv