Visi interesenti laipni aicināti uz Alojas uzņēmējdarbības atbalsta centru un bibliotēku SALA Ungurpilī un Puikules muižu Puikulē, kur turpmāk martā un aprīlī notiks  izglītojošas lekcijas ar vietējā sabiedrībā pazīstamu cilvēku piedalīšanos. Pasākumi notiks bez maksas projekta “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” Nr. 9.2.4.2/16/I/028 ietvaros.
Pieteikšanās: Ungurpils Sala, Tālr. 25749131, Puikules muiža, Tālr. 28684163

19.marts

Plkst. 11.00 Ungurpils Sala
Plkst. 14.00 Puikules muiža

Kā saglabāt veselību un labu pašsajūtu ja Tev 50+”. Kā profilaktiski rūpēties par veselību, būt kustībā, labi justies arī tad, ja 50+ gadi. Lektors ārsts Māris Belte. Patreiz aktīvs Covid 19 potēšanas eksperts, ikdienā pasniedzējs RSU Rīgas 1.medicīnas koledžā. Māris dalīsies savā pieredzē, Stāstīs par veselības profilaksi, pārbaudes iespējām,  ko pats  dara ik dienā, lai būtu veselīgā formā. Lekcijas noslēgumā diskusija.

30.marts

Plkst. 15.00 Puikules muiža
Plkst. 17.30 Ungurpils Sala

Nodarbība veselīgam uzturam – “Ar prieku par uzturu, uzturs kā prieks” Nodarbību vadīs uzturzinātnes spec. Dace Meija. Pirmajā daļā dalīsies savā dzīves pārmaiņu stāstā, kā 50+ sākt studijas, pārvarēt slimību, iemīlēt uzturu, dot savam ķermenim labāko uztura jomā, par dalību pirmajā “Latvijas vecmāmiņa “ šovā. Otrajā daļā – lekcija par ik dienas produktu iegādi, kombinācijām, gatavošanu, lai vairotu prieku un mazinātu novecošanās procesus.

2.aprīlis

Plkst. 11.00 Ungurpils Sala
Plkst. 14.00 Puikules muiža

Nodarbība  kustībai – “Uzvelc ērtākos apavus, atver durvis un EJ”. Lekcija un praktiskā daļa kustību priekam, vadīs izglītības un sporta darba speciāliste Juta Gargurne, sporta skolotāja Alojas skolā,  kura aizsākusi iešanas kustību “kilometrs kilometrā”, guvusi lielu atbalstu ne tikai vietējo iedzīvotāju vidū, bet iesildījusi lielu daļu Latvijas iedzīvotājus, gan jaunus, gan seniorus, pat grūtnieces, un ģimenes. Nodarbībā būs arī vienkārši, praktiski kustību uzdevumi.

6.aprīlis

Plkst. 15.00 Puikules muiža
Plkst. 17.30 Ungurpils Sala

Nodarbība galda kultūra, uzturs –  “Muižas virtuves uztura ieradumu vēsture un uztura ieradumi mūsdienās”. Pieaicinātā persona -Puikules muižā strādājošā ekskursiju vadītāja Vivita Vītiņa dalīsies  stāstā par  Puikules muižas virtuvi, par muižas pagrabā esošo zivju baseinu vēsturi, ēdamzāles vēsturi,  uzturzinātnes speciāliste Dace Meija, turpinās ar lekciju, ko no vēsturiskajiem vērtīgajiem ieradumiem ieviest šodienā, kā piemēram, režīma ievērošana, lēna ēšana, kāda sena recepte par zivīm, un zivju nozīmi uzturā.

 

23.aprīlis

Plkst. 11.00 Ungurpils Sala
Plkst. 14.00 Puikules muiža

 

Informāciju apkopoja J. Mošura