Šonedēļ, janvāra pēdējā otrdienā, Salacgrīvas uzņēmējdarbības atbalsta centrā BĀKA sarunu ciklā “Spēka sarunas 2023” tikāmies ar uzņēmuma LAUX vadītājām – Martu Vētru un Madaru Mesteri. Sarunu vadīja uzņēmējdarbības konsultante Elīna Lilenblate. Pasākuma laiks pagāja nemanot, klausoties meiteņu stāstu par uzņēmuma izveides ideju, par darbības virzienu, atklāsmēm un meklējumiem nākotnē. LAUX savu darbību sācis tikai pirms nepilna gada. “Attīstība” un “meklējumi” ir jaunā uzņēmuma atslēgvārdi, jo gads ir pagājis biznesa ideju meklējumos. Uzņēmējdarbības virziens ir bioloģiskais dārzs, kur pašu rokām audzēt puķes un dārzeņus. Kā citus priecēt un gūt peļņu no izaudzētā? Radošajā ziemas periodā ieceres pārvērtušās sauso ziedu, trauku, rokdarbu, ēdienu un kārumu tirdzniecībā.

 Galvenās atziņas, ko guvām pasākumā:

  • Nesanāk vienreiz, otrreiz- sanāks trešo reizi;
  • Par “spēka – vājuma” mijiedarbību;
  • Koncentrēties uz to, kas izdevies labi, nevis – uz to, kas slikti;
  • Ikdienišķais jāuztver kā radošs process.

Pasākums bija abpusēji piepildīts ar pozitīvām emocijām. Apmeklētāju interese un jautājumi spēku deva Martai un Madarai, savukārt viņas- spēku un iedvesmu darboties. Kā arī,  novērtēt to, kas mums ir un apzināties, ka varam.

Vakara noslēgumā visus vienoja kopības sajūta, dziedot Martas sacerēto spēka dziesmu.

Lai uzņēmumam LAUX bagāta jaunā gada dārza raža un vadītājām – nezūdoša enerģija!

Katram iespēja sekot uzņēmuma aktivitātēm Feisbook  kontā : https://www.facebook.com/laux.lv

Nākošā tikšanās ciklā “Spēka sarunas” notiks Ungurpils SALĀ, februāra pēdējā otrdienā -28.februārī, plkst.18.00. Aicināsim interesentus iesaistīties sarunā par brīvprātīgo darbu, tā nozīmi personības veidošanā un sabiedrisko aktivitāšu norisē.

Uz tikšanos!

Alojas Uzņēmējdarbības atbalsta centra SALA vadītāja Inese Mētriņa.

Foto: Marta Dance

IMG_7733_1 IMG_7714_1 IMG_7478_1 IMG_7544_1 IMG_7686_1