Vietējā investīciju banka, Signet Bank, šajā gadā turpina īstenot 2023. gadā veiksmīgi uzsākto ilgtermiņa sabiedrisko projektu – pirmo “Kapitāla tirgus akadēmiju” Latvijā, un paplašina tās mērogu, uzsākot akadēmiju īstenošanu arī Latvijas lielākajās reģionālajās pilsētās. Signet Bank “Kapitāla tirgus akadēmija” ir bezmaksas izglītojošs projekts, kas piemērots Latvijas uzņēmumu īpašniekiem un uzņēmumu vadītājiem, kuri interesējas par finansējuma piesaisti ar kapitāla tirgus instrumentiem.

“Kapitāla tirgus akadēmijas” mērķis ir  sniegt iespēju vietējiem uzņēmējiem vairot savas zināšanas un gūt atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem par finansējuma piesaisti kapitāla tirgū, vienlaikus iedrošinot izmantot kapitāla tirgus piedāvātās iespējas.

Aicinām Limbažu novada uzņēmējus un uzņēmuma vadītājus uz vienas dienas “Kapitāla tirgu akadēmiju”, 22. martā no plkst. 9:00 līdz 14:30 Vidzemes koncertzālē “Cēsis”, kurā nozares profesionāļi un Latvijas uzņēmēji dalīsies teorētiskās un praktiskās zināšanās par finansējuma piesaisti, izmantojot kapitāla tirgus finanšu instrumentus akciju un obligāciju emisijas:

  • kādās situācijās ir vērts domāt par finansējuma piesaisti kapitāla tirgū;
  • kādi mājas darbi ir jāveic uzņēmumam, kas vēlas piesaistīt finansējumu kapitāla tirgū;
  • kāds ir finansējuma piesaistes process un cik ilgu laiku tas aizņem;
  • ko sagaida investori;
  • kā maksimāli izmantot kapitāla tirgus priekšrocības sava uzņēmuma labā.

Pasākumā ar personīgiem stāstiem par to, kā kapitāla tirgus ir palīdzējis uzņēmuma izaugsmei un kādas mācības uzņēmumi guvuši finansējuma piesaistes procesā, dalīsies viens no uzņēmuma MapOn vadītājiem Andris Dzudzilo, Banga Ltd valdes loceklis un līdzīpašnieks Raivis Veckāgans, un APF Holdings finanšu direktors Mihails Keziks. Savukārt zināšanās un viedokļos par finansējuma piesaistes procesu kapitāla tirgū, potenciālā emitenta mājas darbiem un investoru gaidām dalīsies Kristiāna Janvare (Signet Bank), Inese Heinacka (Sorainen) un Liene Dubava (Nasdaq Riga).

“Ikdienā novērojot, ka uzņēmējiem un uzņēmumu vadītājiem ne vienmēr pietiek zināšanu finansējuma piesaistīšanas jautājumos, nolēmām dalīties savās un mūsu sadarbības partneru zināšanās un pieredzē, lai šo zināšanu ieguldījums nākotnē rezultējas vietējā kapitāla tirgus un Latvijas ekonomiskās labklājības izaugsmē. Uzskatu, ka kapitāla tirgus pratība – izpratne par plašāku finansējuma pieejamību ļaus ambicioziem Latvijas uzņēmējiem straujāk palielināt biznesa apjomus, audzēt uzņēmumu vērtību, algot kvalificētus darbiniekus. Galu galā ieguvēji būs visi – gan valsts, gan sabiedrība kopumā”, stāsta Roberts Idelsons, “Signet Bank” valdes priekšsēdētājs.

Kāpēc vērts apmeklēt “Kapitāla tirgus akadēmiju”:

  • “Akadēmija ir lielisks veids, kā Latvijas uzņēmējiem pilnveidot zināšanas par kapitāla tirgus iespējām un instrumentiem, un izmantot tās uzņēmuma izaugsmes veicināšanai. Šeit dalāmies ar savu pieredzi, kas var būt vērtīga arī citiem – mūsu mācības un secinājumi obligāciju emisijas ceļā un kāda ir investoru komunikācijas pievienotā vērtība uzņēmuma korporatīvās pārvaldības stiprināšanā,” pieredzē dalās Inta Liepa, AS “CleanR Grupa” valdes locekle.
  • “Pēdējo gadu laikā vairāki labi pazīstami uzņēmumi ir startējuši biržā, iegūstot finansējumu attīstībai. Signet Bank organizētā “Kapitāla tirgus akadēmija” ļauj ne vien iepazīties ar šo uzņēmumu pieredzes stāstiem, bet arī uzzināt vairāk par kapitāla tirgus iespējām, emisijas procesa galvenajiem soļiem, veiksmīgas emisijas nosacījumiem un izmaksām. Akadēmija būs vērtīga vietējo uzņēmumu īpašniekiem un uzņēmumu vadītājiem, kuriem rūp biznesa attīstība un ir kāre startēt kapitāla tirgos”, uzsver Liene Dubava, Nasdaq Riga valdes priekšsēdētāja.
  • “Ar prieku paklausījos pirmo akadēmiju – daudz ko vērtīgu ieguvu. Labums šajā gadījumā ir, ka savus stāstus stāsta uzņēmēji, nevis banka. Arī nozarē, kurā es darbojos, ir labs piemērs, ka obligāciju emisiju var veikt arī vidējs uzņēmums. Šeit ir tas labums, ka pretī ir uzņēmējs, kurš godīgi pasaka un atbild uz jautājumiem pēc būtības no savas pieredzes. Tas ir daudz efektīvāk, nekā izlasīt reklāmas bukletu par obligāciju emisiju”, komentē Andris Bite, Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents un SIA “Karavela” valdes loceklis.
  • “Jebkurš uzņēmējs var atnākt un dienas garumā paklausīties reālus pieredzes stāstus un profesionālu informāciju par kapitāla tirgu, tā piedāvātām iespējām, to praktiska pielietojuma variantiem saprotamā valodā, pie tam absolūti bez maksas. Varbūt uzreiz šīs zināšanas nebūs pielietojamas, bet nākotnē tās noteikti noderēs,” stāsta Roberts Idelsons, “Signet Bank” valdes priekšsēdētājs.

Akadēmija būs vērtīga tiem uzņēmējiem un uzņēmumu vadītājiem, kuri, izmantojot kapitāla tirgus piedāvātās iespējas, vēlas vairot zināšanas par finansējuma piesaistes iespējām kapitāla tirgū un paaugstināt sava uzņēmuma vērtību investoru acīs gan vietējā, gan starptautiskā mērogā.

Piesakies uz Signet Bank “Kapitāla tirgus akadēmiju” bez maksas un iegūsti vērtīgas zināšanas, pieredzi un atbalstu, kas nepieciešams efektīvai biznesa izaugsmei, izmantojot kapitāla tirgus piedāvātās iespējas.

Pieteikšanās: https://signetbank.com/pieteikties-kapitala-tirgus-akademijai/

Vairāk par akadēmiju: https://signetbank.com/signet-bank-kapitala-tirgus-akademija/