Mēdz sacīt, ka ceļš uz lieliem panākumiem sākas ar mazām uzvarām. Šis noteikti ir stāsts par dažādu organizāciju ceļu uz ilgtspēju. Tāpēc, turpinot pirms nu jau vairāk nekā 10 gadiem aizsākto tradīciju, InCSR arī šogad aicina drosmīgākos, atbildīgākos uzņēmumus un iestādes no visas Latvijas piedalīties Ilgtspējas indeksā, kas šo gadu laikā no šķietami utopiskas idejas ir attīstījies līdz valsts līmeņa novērtējumam!

Piedalīšanās Ilgtspējas indeksā jau sen nav tikai modes lieta. Līdz šim jau ne viena vien organizācija ir pārliecinājusies, ka tas ļauj ne tikai noteikt savas ilgtspējas un korporatīvās atbildības līmeni. Tas ir arī neatsverams stratēģiskās vadības instruments biznesa izaugsmes veicināšanai, tostarp investoru un jaunu sadarbības partneru piesaistei un organizācijas pozīciju nostiprināšanai gan vietējā, gan arī starptautiskajos tirgos: https://incsr.eu/resource/skats-no-malas/

Ja arī jūs vēlaties par to pārliecināties praksē, piesakiet savu uzņēmumu vai iestādi 2022.gada ilgtspējas “maratonam”! Dalībnieku reģistrācija – līdz šā gada 4.aprīlim (ieskaitot): https://www.incsr.eu/pieteikums/

Ar ko Ilgtspējas indekss atšķiras no citiem novērtējumiem? Jā, arī šis novērtējums ir sava veida sacensība – ceļš uz augstākajām virsotnēm. Tomēr tam ir vairākas būtiskas priekšrocības:

  • Tajā tiek vērtēts uzņēmumu un iestāžu faktiskais sniegums, nevis priekšstats par tām darbinieku, klientu un sabiedrības acīs.
  • Tajā tiek analizēts nevis viens konkrēts jautājums (piemēram, ekonomiskā izaugsme vai reputācija), bet gan plašs jautājumu loks – stratēģiskās plānošanas principi, investīcijas vietējā kopienā, vides aizsardzībā u.c.
  • Tas ir veids, kā organizācijas var objektīvi novērtēt savas korporatīvās ilgtspējas un atbildības robežas – cik daudz un ko tieši tās dara ilgtspējas jomā, turklāt ne vien “uz papīra”, bet arī reālajā dzīvē.

Plašāk par novērtējumu: https://ej.uz/IlgtspejasIndekss_info